+ Konu Cevaplama Paneli
1 den 6´e kadar. Toplam 6 mesaj bulundu

Konu: Soslar

  1. #1
    Hiper Aktif
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    1.780

    Soslar

    Beşamel Sos
    Malzemeler

    4-6 kişilik

    2 ½ su bardağı kaynar süt
    1 kahve fincanı un
    1 çorba kaşığı margarin
    az tuz

    Yapılışı


    Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

  2. #2
    Hiper Aktif
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    1.780

    Cevap: Soslar

    Mantarlı Sos
    Malzemeler

    300 gr kıyma
    1 adet havuç
    1 paket mantar
    1 diş sarmısak
    1 adet iri soğan
    4 adet olgun domates
    2-3 adet yeşil biber
    1 adet kereviz yaprağı
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    tuz

    Yapılışı

    Mantar, biber, havuç, kereviz yaprağı, sarmısak ve soğanı temizleyip,ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı, soğanı ve sarmısağı koyup pembeleştirin. Mantar, havuç, biber, kereviz yaprağı ve kıymayı katın. Kıymanın rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu kavrulmakta olan karışımın üstüne boşaltın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin.Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.

  3. #3
    Hiper Aktif
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    1.780

    Cevap: Soslar

    Köri Sosu

    Malzemeler


    1 litre sos

    7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği
    1 çorba kaşığı margarin
    1 küçük ince doğranmış soğan
    ¼ beyaz elma
    1/6 küçük kereviz
    1 ½ kahve fincanı un
    ½ tatlı kaşığı köri
    1 çorba kaşığı ketçap
    2 kahve fincanı beyaz şarap
    4 su bardağı su
    ½ su bardağı süt
    ¼ tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı


    Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun. Beyaz şarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.

  4. #4
    Hiper Aktif
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    1.780

    Cevap: Soslar

    Acılı Sos
    Malzemeler

    300 gr soyulmuş domates
    5 adet fesleğen yaprağı
    2 adet acı kırmızı biber
    3 diş sarmısak
    tuz

    Yapılışı

    Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıv***** gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.

  5. #5
    Hiper Aktif
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    1.780

    Cevap: Soslar

    Makarna Sosu
    Malzemeler

    1 adet kırmızı dolmalık biber
    2 adet çarliston sivri biber
    1 diş sarımsak
    250 gr kıyma
    5 adet yumurta büyüklügünde soyulmuş domates
    1 silme yemek kaşığı biber salçası
    2 kaşık yemeklik margarin
    2 ortaboy soğan
    tuz

    Yapılışı


    Biberlerleri ve sarımsağı iyice kıyın, soğanı da iyice kıyın, yağı derin tavaya atın ve ısıtın. Arkasından soğanları kızmış yağa atın biraz kızarttıktan sonra kıyılmış biberi ve kıyılmış sarımsağı tavaya ekleyip kızartın. Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun. Buna biber salçasını katıp biraz birlikte kavurun daha sonra ince kıyılmış kabuksuz domatesleri ekleyin ve tuzunu atın. Bir bardak su ekleyin. İyice pişirin. Üzerine de sarımsaklı yoğurt döktüğünuzde nefis bir sos olmuş olur.

  6. #6
    Hiper Aktif
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    1.780

    Cevap: Soslar

    Mayonez Tarifi


    Malzemeler


    1/2 yarım limonun suyu
    2 adet yumurtanın sarısı
    3/4 su bardağı zeytinyağı
    tuz

    Yapılışı


    İki yumurtanın sarısı , iki çimdik tuz ve yarım limonun suyunu porselen bir kaba koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla çırparak birbirlerine yedirin. Sonra kabı, içinde kaynar su bulunan diğer bir kaba koyun. Su dolu kabı otturttuğunuz ateşi en kısık duruma getirin. Çırpmaya ara vermeksizin yumurta sarılarının rengi koyulaşmaya yüz tutuncaya dek pişirin. Sonra kabı, sıcak su dolu kaptan alın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir başka kaba oturtun. Hiç bekletmeden, çok ağır ağır zeytinyağını, çırpmakta olduğunuz limon suyu ve yumurta karışımına iyice yedirin. Zeytinyağının tamamını bu şekilde yedirdikten sonra servis yapın.

Yetkileriniz

  • Yeni konuları düzenleyemezsiniz
  • Yanıt verebilirsiniz
  • Eklentileridüzenleyemezsiniz
  • Mesaj değiştiremezsiniz
  •