tamamen hafif yazlık bir yemektir-kışında yiyebilirsiniz

bizim hanım endonezyalı, oranın yemekleri çok farklıdır. ekmek yoktur, ama evde yaptığımız usulü anlatayım dedim,

genelde pazarda satılan : dondurulmuş ucuz norveç uskumrusu veya palamut yeteri kadar alın,,o kadar alışverişten sonra ,,,,eğer varsa 5-6 tane küçük karides te bedava verirmesini saglayın balıkçının karidessiz de olur temizletin,,,temizleyin

balıkların üstünü 2 cm örtecek kadar su dolu bir kaba koyun içine domates rendeleyin, biber, ağzınıza göre acı biber, karabiber, tuz, çok az sirke ,çok az havuç, 1 diş sarımsak ezin , varsa soya sosu balıklar bu soslu su içinde agır ağır orta ateşte pişerken,,

başka bir kapta pirinç pilavı yapın ama tuz ve yağ koymadan kavurmadan, kar gibi olucak

balıklar sosla piştiğinize emin olduktan sonra, içindeki az sosla birlikte , komple tuzssuz tatsız pilavı karıştırın , pilav balıktan aldığı sosun lezzetini içine emecektir

balıklar,ve karidesler ortada kalıcak, sonra türk usulü ağız tadınıza göre tuz koyabilirsiniz, üstüne de bir adet domates kesip taze taze ekmeksiz yiyebilirsiniz. dileyen ketçap veya mayonez kullanabilir.

tamamen yagsız bir yemek