MİLFÖY HAMURUNDAN BAKLAVA OLUR MU ?

Gemide hint okyanusundayken, puf gibi kat kat börek olan hamur neden baklava olmasın diye düşündüm,, aşçımız enerjik yaratıcı bir çocuktu, hadi yapalım deniyelim dedik,,, ilk yaptığımız ufak parça yı çok beğenmedik ikinciyi de beğenmedik , 3.cüde becerdik çünkü şerbete limon katmadık

Milföy hamuru uluslararası dilde PUFF PASTRY diye gecer bizde dilim dilim değil de büyük tabaka halindeydi, fakat siz tepsiye göre uydurursunuz, baklava dilimi gibi pişmeden önce kesin

1.katı koyun tepsiye araya ceviz koyun 2.katı üstüne piştikten sonra ılık ballı şerbete , şerbet koyu olsun ,, ve sakın limon katmayın

bizim en büyük hatamız limon katmakmış, çünkü milföy hamuru börek çörek için yapılmış olduguna hafif tuz var içinde, limon koyunca ve şerbeti hafif yaparsanız bu tuz belli oluyor,,, milföyden pratik baklava böyle oluyor

Hint okyanusunun ortasında mürettebatımız çok güzel olmuş dediler begendiler, kaptan ise kaç kat yufka açtınız diye sordu ? fiyat olarak milföy kurtarır mı bilmem ama biz zorda böyle yapmıştık,, oluyor yani ,,