![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisinde yer alan Matematik forumu içinde "Bunları biliyormusunuz" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "i harfi nereden geliyor? Bu arada i, İngilizce imaginary (sanal) kelimesinin baş harfini simgelmektedir ve bunu harfin kullanılmasını öneren İsviçreli matematikçi Leonhard Euler'dir. * Pi hakkında! Õ , Yunan alfabesinin ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Rep Gücü: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() | i harfi nereden geliyor? Bu arada i, İngilizce imaginary (sanal) kelimesinin baş harfini simgelmektedir ve bunu harfin kullanılmasını öneren İsviçreli matematikçi Leonhard Euler'dir. * Pi hakkında! Õ , Yunan alfabesinin 16. harfidir. Ayrıca, Yunanca, çevre uzunluğu anl***** gelen perimeter ( ????µ????? ) ve dış sınır anl***** gelen periphery ( ?????????? ) kelimelerinin başharfidir. Bu harfin kullanımı, Leonhard Euler'in adapte etmesinden sonra standard hale geldi. * e adını nereden alıyor? Doğal logaritma tabanı olarak bilinen e sabiti adını İsviçreli Matematikçi Euler'in başharfinden almaktadır. Ah şu doğum günü partileri! En az 6 kişinin davetli olduğu bir doğum günü partisinde, ya birbirini karşılıklı tanıyan ya da tanımayan 3 kişi bulunacağı garantidir. Hatta bunu kesin kılabilmek için en az 6 kişilik bir parti yapmak gereklidir. Sözgelimi 5 kişilik bir partide böyle bir ilişkiyi garanti edemezsiniz. (Ramsey Kuramından) Doğum gününüzü kutlamaya gelmiş 23 arkadaşınız arasından, en az iki kişinin aynı gün doğmuş olma olasığı %50. Bu olasılığın %90 gibi bir değere ulaşmasını istiyorsanız 50 kişi davet etmeniz yeterli. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |