![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisinde yer alan Fizik forumu içinde "Dunyanin oteki cizgisi" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Greewitch zaman cizgisi dunyanin ingiltere den gectigi varsayilan cizgisidir' okuldaki okuyan her ilkogretim okulu cocugu hemen hemen bilmesi gerekir. Peki greenwitch neden ingiltereden gecer ?? belkide Newton un anisina 'Istanbuldan ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul, shumen, constatnza, odessa Yaş: 40
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dunyanin oteki cizgisi Greewitch zaman cizgisi dunyanin ingiltere den gectigi varsayilan cizgisidir' okuldaki okuyan her ilkogretim okulu cocugu hemen hemen bilmesi gerekir. Peki greenwitch neden ingiltereden gecer ?? belkide Newton un anisina 'Istanbuldan da gecebilirdi ama okyanus ortasina rastlar miydi bilmem yada baska memleketlerde olsa baska olurdu. bu cizginin ters bir karsiligi var.. bu grinic cizgisinin birde ters cizgisi vardir ' Bu pasifik okyanusunda epey uzaktadir avustralyayi gecmeniz gerekir ben bu cizgiyi 4 defa uzakdogudan amerikaya 2 defa da amerikadan asya istikametine dogrru gittim'' bu cizgide resmen tarih degisir 1 gun farkeder saatlerinizi 1 saat ayarlamak ileri geri tamam da burda takvimle oynuyoirsunuz'' 1 gunu 2 defa yasamak enteresan yada yasamamak bu Zaman cizgisi oyle isabetli yerde ki - karalardan cok uzakta eger bu zaman cizgisi karalara yakin yerde olsa insanlar icin cok karisik olacak ' iyi ki cok uzakta mantiksiz bir yerde olsa boyle karisikliklar yasanmasina sebep olabilir' pasifik okyanusu atlantik e gore daha az kullanilir ' yuk ve yolcu tasimaciligi acisindan genelde de zaman cizgisini ucaklar ve uzak giden gemiler disinda pek giden olmaz. bir yerde grinic olmasi dunyanin oteki tarafindaki zaman cizgisini okyanus ortasina rastlatmistir. senolmutlu@2007 |
| | |
| | |