![]() |
| | |||||||
GENEL & GÜNCEL katogorisinde yer alan Eğitim, Öğretim forumu içinde "İlköğretim Yedinci Sınıf Matematik Dersi Tamsayılar" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Ünitesinde Çoklu Zeka Teorisi Tabanlı Öğretimin Öğrenci Başarısına Etkisi ÖZET Matematik dersinde başarılı olabilmenin tek yolu, onun doğasını anlayabilmektir.Matematiğin içinde barındırdığı güzellikleri fark etmeden, bu meraktan kendimizi geriçekerek ve öğrencilerin ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Samsun Yaş: 33
Rep Gücü: 50 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlköğretim Yedinci Sınıf Matematik Dersi Tamsayılar Ünitesinde Çoklu Zeka Teorisi Tabanlı Öğretimin Öğrenci Başarısına Etkisi ÖZET Matematik dersinde başarılı olabilmenin tek yolu, onun doğasını anlayabilmektir.Matematiğin içinde barındırdığı güzellikleri fark etmeden, bu meraktan kendimizi geriçekerek ve öğrencilerin merak duygularını harekete geçirmeden matematik öğretimi gerçekleştirilemez. Matematikte amaç sadece öğrenilen konulardan hareketle birtakım problemlerin çözümünü bulmak değil, verilen problemlerin çözümünü ararkenmatematiksel kavram ve genellemelere ulaşmak olmalıdır. Öğrencilerin, matematik dersinin bir parçası olmalarını sağlamadan onları matematiğin ne kadar keyifliolduğuna ikna etmek mümkün değildir. Matematiğin bahsedilen bu özelliklerini dikkatealarak gerçekleştirmede çoklu zeka teorisinin kullanımı başarılı sonuçlar verecektir. Çünkü matematiğin kendi içinde soyut tartışmalarına sahip olması dışında diğer birçokbilimle de ilişkisi vardır. Bu ilişkileri farklı zeka alanlarına sahip öğrencilerin matematiğin farklı yüzleri ile tanıştırmak hem onların matematiğe olan ilgilerinde hemde matematik başarılarında etkili olacaktır. Bu çalışmada tamsayıların öğretiminde kontrol grubu ile gerçekleştirilenyapılandırılmış düz anlatım yöntemi ile deney grubu ile gerçekleştirilen çoklu zekateorisine dayalı öğretimin öğrenci başarısına olan etkileri araştırıldı. Öğrencilerle bir buçuk aylık bir çalışma gerçekleştirildikten sonra, kontrol ve deney gruplarının tamsayılar ünitesindeki başarıları, geliştirilen Tamsayılar Bilgi Ölçeği ile karşılaştırıldı. Yapılan istatistiksel analizler sonucunda çoklu zeka teorisine dayalımatematik öğretiminin öğrenci başarısı üzerine etkisi olduğu ve kontrol ve deney gruplarının başarıları arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edildi. Dosyanın tamamını (PDF) indirmek için tıklayınız Hayrettin KÖROĞLU Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Sibel YEŞİLDERE Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |