AktifBir FORUM  

Geri git   AktifBir FORUM > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Astronomi,Uzay

C band Hikayesi

Bilim Teknik katogorisinde yer alan Astronomi,Uzay forumu içinde "C band Hikayesi" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Turkiyede TV ye ait uydu alicilari ve antenin gecmisi '15 yil geriye donerseniz hicbir evde uydu bulamazssiniz' O zaman ancak Buyuk hotellerde PARBOLIK 3-5 metrelik canaklarla izlenirdi' ben belkide Turkliyede ..." şeklinde özetlenebilir.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-09-2007, 11:29 AM   #1 (permalink)
Super Moderator

orkunorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 9 orkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to behold
C band Hikayesi

Turkiyede TV ye ait uydu alicilari ve antenin gecmisi '15 yil geriye donerseniz hicbir evde uydu bulamazssiniz' O zaman ancak Buyuk hotellerde PARBOLIK 3-5 metrelik canaklarla
izlenirdi'

ben belkide Turkliyede ilk Ku band kullanicilarindan biriyim' 3-5 yil once tarihe karisan Analog sistemin baslangici oldu hersey' 18 yil once Belcikada free shop luk yapan
Nani Ki Dukkan turkce konusan Rum dan almistim ' bir frekans verdiler elime' Canak anten buyuk receiver hepsi bu' Teknik bilgim olmasa herhalde Hotbirdi bulamayacaktim' Dunyam degisti bakinca' gemiye bile goturdum. fakat geri getirdim

cunku gemi hareket eden bir sistemdi' canagi her saniye cevirmek zor isti '

-- Turkiyeye yavas yavas gelmeye baslamisti' ama ilk geldiginde pahaliydi'
Turkiyeye ilk gelen cihazlar BENJAMIN markalar' sonra Buize ozel uretim CALIBER girdi'
kimse alamiyordu fiyatlari ucuktu
almanci bir aile hasbelkader canak anten alip ta getirmis ' Anteni gordum fakat anten aptal bir yere bakiyor'' bu adam nerenin uydusuna bakiyor diye her gorusumde' acaba bilmedigim bir uydu mu var' SATCO DX dergilerini kurcaladim' derken C bandi inceledim

oysa sonra ogrendim ki ' Bu almanci aile megerse canagi ayarlayamamis ' oyle birakmislar '' sonra onlarla tanisip canak antenlerini ben kurdum' 1 senedir ayarlayamadiklarini bilmediklerini soylediler' Ben onlar benim bilmedigim birseyi biliyorlar diye Koskoca C Bandi ogrenmistim' onlarin bilgisizligi beni Uzmanlastirmisti'
Turkiyede onlara ayarladigim gun hemen hemen Kendi bolgemde baska canak anten hic gormedim' bu olaydan 3 sene sonra basladi furya''

asil C BAND la tanismam soyle oldu' MV orkun kalkavan gemisindeydim' gemiye nasilnice Receiver aldirmistik' Turksati seyredememek oyle kotu ki'
bizim alicimiz almiyor hindistan pakistan uzakdogu' olmuyor bir turlu adamlar seyrediyor
deli olucam'
suvari bey ' Ismet PAK kaptan (allah selamet versin) dedim ki Ben bir receiver alicam
Canaga da LNB ama turksat olmasa da bbc cnn izleriz ' eger beceremezssem benim maasimdan kesin ' maasimi koyuyorum ortaya ' becerirsem gemi hesabina aliriz receiveri

Becerdim' 3-4 tane hintlinin evine girdim (adamlarin catilarina ciktim) sistemi cozdum yonunu' baktim ki bizim Turkiye olarak kucumsedigimiz fakir dusundugumuz adamlar Uyduyu bizden once kesfetmisler'' adamlar resmen el yapimi uydu alicisi kullaniyorlar''

el yapimi aldim ucuz diye' biz Bu isi becerdik Ve C BAND Turk sisteminden bana gore daha iyiydi cunku' geminin 1-2 derecelik sallanimlarinda kaybolmuyordu' gorus mesafesi daha genis .frekansini yerindeyse ' uyduyu daha kolay buluyorsunuz ''

Biz HINT OKYANUSU - PASIFIK(buyuk okyanus) Boyunca hep TV seyrettik' megerse ogrendim ki biz birsey bilmiyormusuk' ogrendik. Hit tv yayinimiz kesilmedi uzakdoguda daha da cokj cogaldi' 68.5 derece PANAMSAT 'INSAT' PALAPA'THAICOM ben costum'
megerse bilmedigim ne cok sey varmis'

C BAND Turkiyede saticilar bile fazla bilmez ne sattigini' C BAND ta polarator denen bir yonlendirici sistem var
LNB onune takiliyor' yonlendirici de kucuk bir canak tirtikli LNB onune takiliyor'
LNB fiyatlari KU ya yakin ama Boyutlari buyuktur Ku band tan

Lnb ve receiver frekanslari daha dusuktur;' L ve R her iyi seyin kotu tarafi da vardir illa ki' Corrotor diye birsey daha var' LNB yi kendi ekseni etrafinda ceviriyor yada LNB ye yon degistirme etkisi veriyor '' Eger bu yoksa siz LNB yi elle ceviriyorsunuz' bu sefer ayni uyduda baska kanallar geliyor'

bizde gunduzken ' Hep kendimizi akilli zannettigimiz kucuk gordugumuz Dunyanin karanlik yuzu belki de ummadigimiz kadar akilli' Dunya Sadece Turkiye ustunde donmuyor

senolmutlu@2007 Aktifbir

Konu orkunorkun tarafından (03-09-2007 Saat 11:54 AM ) değiştirilmiştir..
orkunorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Seçenekler
Stil