![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisinde yer alan Astronomi,Uzay forumu içinde "arabanın farları" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "ışık hızıyla giden bir araba yaptık diyelim evet eğer böyle bi araba olsaydı farları arabanın önünü aydınlatabilirmiydik? iyi düşünün,..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul, shumen, constatnza, odessa Yaş: 40
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | arabanın farları ışık hızıyla giden bir araba yaptık diyelim evet eğer böyle bi araba olsaydı farları arabanın önünü aydınlatabilirmiydik? ![]() iyi düşünün, |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Pasif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: NapCéN qı YaNıMaMı GéLCéN :)
Rep Gücü: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: arabanın farları Alıntı:
orkunorkun Adlı Arkadaşım Yazılarını Yazarken Yazı Tipini,Boyutunu,Rengini Lütfen Değiştirme!
__________________ ←♥-♥-♥EsMeR PreNsEs♥-♥-♥→ | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Rep Gücü: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: arabanın farları seyehate çıkmadan önce farları açmak, sonra yola çıkmak gerek "ışıklar önden" yahu ışık hızına ulaştığımızda neden önümüzü görme ihtiyacı hissedelim anlayamadım.. ne göreceğiz yani?? bunu da anlayamadım. ben yazdıklarımdan da bişey anlıyamadım. biri bana da tercüme edebilir mi? |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Karşıyaka Yaş: 24
Rep Gücü: 2 ![]() | Cevap: arabanın farları Işık hızı sabittir relatif değildir.Bu yüzden arabanın önünü aydınlatırdı.Çünkü bu direkt olarak Einstein kuramıyla açıklanıyo uzay yani burada gittiğimiz yol relatiftir hızımız sabittir bu nedenle aydınlatırdı.Burada Newton'un absölü zaman ve uzay kavramları na göre bunun tersidir ancak Einstein bu kavramları çürütmüştür... |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: izmir Yaş: 27
Rep Gücü: 3 ![]() ![]() | Cevap: arabanın farları Alıntı:
![]() ![]() ![]()
__________________ bu memleket bizim | |
| | |
| | |