AktifBir FORUM  

Geri git   AktifBir FORUM > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Astronomi,Uzay

arabanın farları

Bilim Teknik katogorisinde yer alan Astronomi,Uzay forumu içinde "arabanın farları" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "ışık hızıyla giden bir araba yaptık diyelim evet eğer böyle bi araba olsaydı farları arabanın önünü aydınlatabilirmiydik? iyi düşünün,..." şeklinde özetlenebilir.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-07-2007, 01:20 PM   #1 (permalink)
Super Moderator

orkunorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 9 orkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to behold
arabanın farları

ışık hızıyla giden bir araba yaptık diyelim

evet eğer böyle bi araba olsaydı farları arabanın önünü aydınlatabilirmiydik?

iyi düşünün,
orkunorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 13-07-2007, 01:51 PM   #2 (permalink)
Pasif Uye

EsMeR PreNsEs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aşk, deniz meltemleri gibidir; sesini duyarız, nereden nereye gittiğini kestiremeyiz.

Rep Gücü: 12 EsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud ofEsMeR PreNsEs has much to be proud of
Cevap: arabanın farları

Alıntı:
orkunorkun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ışık hızıyla giden bir araba yaptık diyelim

evet eğer böyle bi araba olsaydı farları arabanın önünü aydınlatabilirmiydik?

iyi düşünün,

orkunorkun Adlı Arkadaşım Yazılarını Yazarken Yazı Tipini,Boyutunu,Rengini Lütfen Değiştirme!
EsMeR PreNsEs isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alt 15-07-2007, 08:02 PM   #3 (permalink)
Yeni Uye

Farfara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 5 Farfara is a jewel in the roughFarfara is a jewel in the roughFarfara is a jewel in the roughFarfara is a jewel in the rough

İkiside ışık hızında ilerliyo yani araba anca yanardı ölesine aydınlatamazdı çünki arabayla ışık aynı oluyor.
Farfara isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-07-2007, 03:18 AM   #4 (permalink)
Yeni Uye

Rep Gücü: 5 tnevellnac1 is a jewel in the roughtnevellnac1 is a jewel in the roughtnevellnac1 is a jewel in the roughtnevellnac1 is a jewel in the rough

seyehate çıkmadan önce farları açmak, sonra yola çıkmak gerek

"ışıklar önden"

yahu ışık hızına ulaştığımızda neden önümüzü görme ihtiyacı hissedelim anlayamadım.. ne göreceğiz yani?? bunu da anlayamadım. ben yazdıklarımdan da bişey anlıyamadım. biri bana da tercüme edebilir mi?
tnevellnac1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-07-2007, 04:03 AM   #5 (permalink)
Yeni Uye

DarthVader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 2 DarthVader will become famous soon enough

Işık hızı sabittir relatif değildir.Bu yüzden arabanın önünü aydınlatırdı.Çünkü bu direkt olarak Einstein kuramıyla açıklanıyo uzay yani burada gittiğimiz yol relatiftir hızımız sabittir bu nedenle aydınlatırdı.Burada Newton'un absölü zaman ve uzay kavramları na göre bunun tersidir ancak Einstein bu kavramları çürütmüştür...
DarthVader isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22-07-2007, 03:26 AM   #6 (permalink)
Yeni Uye

mslkdn283 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ölmeden umudunu yitirme, kaybetsen bile onu tekrar bul ve sahip çık umut yoksa. Gelecekte olmaz.

Rep Gücü: 3 mslkdn283 has a spectacular aura aboutmslkdn283 has a spectacular aura about

Alıntı:
tnevellnac1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
seyehate çıkmadan önce farları açmak, sonra yola çıkmak gerek

"ışıklar önden"

yahu ışık hızına ulaştığımızda neden önümüzü görme ihtiyacı hissedelim anlayamadım.. ne göreceğiz yani?? bunu da anlayamadım. ben yazdıklarımdan da bişey anlıyamadım. biri bana da tercüme edebilir mi?
aynen katılıyorum. Işık hızıyla giderken neyi görebilirsin ki. eh 1500 km. 10 sn kat ederdin heralde bişeyleri görmek içinde ışığa ihtiyacın olmazdı dime

mslkdn283 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil