![]() |
| | |||||||
GİRİŞ & MERHABA katogorisinde yer alan Polemik forumu içinde "Soyagaci sistemi' ölenlere saygi" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Hristiyan ailesinde dogan her cocuk' vaftiz edilir vaftiz okunmus suyla yikanmaktir cocugu yikarlar ama' ait oldugu kiliseye kaydi yapilir kisaca o bolgede yasiyorsa o kilisenin murididir' orada yasar ve orada ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul, shumen, constatnza, odessa Yaş: 40
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Soyagaci sistemi' ölenlere saygi Hristiyan ailesinde dogan her cocuk' vaftiz edilir vaftiz okunmus suyla yikanmaktir cocugu yikarlar ama' ait oldugu kiliseye kaydi yapilir kisaca o bolgede yasiyorsa o kilisenin murididir' orada yasar ve orada hayati son bulur'' bundan 100 sene oncesine kadar ucak tren gibi nesneler yoktu' insanlar kendi teratoryal bolgesinden pek cikmazlardi' Devlet makamlarinin disinda cocuklar kiliseye kaydolurdu' devletler degisti tabii ki' ayni kalmadi ama adamlarin inanc sistemleri kayitlari kaldi'' ispanyanin ucra kalmis yerlerini gezme firsatim oldu ' insanlar olen insanlara o kadar deger vermis ki senelerce kemikleri saklamislar. guney amerikada da olmus insanlara saygi buyuktur' mezarlari cok gosterislidir. ispanyollarin oyle kilise mezarlari vardir ki cekmecede o kisilerim kemikleri saklanir' adam komple sulalesinin kemiklerini bulur'' kayit sistemleri ulkeler bolgeler degisse de Soyagaci cikar'' 1000 senelik insan sulalesi cikar kemiklerde Bali adasi yari hint kulturu ve Mikronezya adalarda oluleri tekrar yakma kulturu oldugu icin kemikler tekrar cikartilir sulalenin tastan mezarlari vardir' isimler bilinmese de sulale kemikleri genelde ayni yerdedir' yuzlerce kafatasi bulmaniz mumkun 1 aileye ait'' bunlar bizden daha basit dusunen toplumlardir' bizim gibi komplike degildir. Bizim mezarlarimiz' Musluman mezarlarinin yurtdisindaki yurt icindeki haline bir daha bakin biz bugun en iyi muslumaniz diyen insanlar' ölenlere saygimiz tartisilir' ölenlere saygi sadece yatirlara' padisah mezarlarina degil kendi babamiza dedemize sulalemize 'bir politika yuzunden askere orduya ters geldigimiz bugunlerde onlarin evlatlarimizin sehitlerimizin mezarlarina ne kadar ozenli baktigini goruyoruz' olenlere saygimiz ne kadar. mezarlari bir daha inceleyin ' herkes oraya gidecek' siz ölu-merhum olsaniz ruhunuz rahatsiz olmaz mi fikirler gorduklerimle yasadiklarimla kendime aiittir'yaniliyor olabilirim |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: ist Yaş: 30
Rep Gücü: 2 ![]() | Cevap: Soyagaci sistemi' ölenlere saygi 'bir politika yuzunden askere orduya ters geldigimiz bugunlerde onlarin evlatlarimizin sehitlerimizin mezarlarina ne kadar ozenli baktigini goruyoruz' ne demek istediğini çok anlamadım burda biz derken?? sen bu özenle dizilen kafataslarından falan bahsediyosun galiba...ben orda bi saygı unsuru göremedim ama...hani topraktan geldik toprağa gideceğiz,boncuk gibi dizmenin neresi saygı... pek katılmıyorum sana.. bilgin için tşk
__________________ aynı dili konuştuğunuzla değil,aynı duyguları paylaştığınızla anlaşırsınız..!! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul, shumen, constatnza, odessa Yaş: 40
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Soyagaci sistemi' ölenlere saygi sizin inanc sisteminiz sadece islam ustune kurulu ' bakis aciniza gore degisir hersey ' Bali adasinda aileler tas mezarlar ustune kazilir ' mezarlar ust uste kafatasi sirasiyla dizilir' bir toren oldugu zaman oluler tekrar yakilir ve anilir' daha once olen insanin yaptigi bir sanat vardir' o sanatsal malzemeleri bir sergi gibi sunulur' olulere kurbanlar verilir ve tekrar yerlerine konur ' taaa ki yeni bir toren yapilana kadar'' Her balili insan bir sanatkardir ' eger siz gidip gozunuzle yapilan islemi gorurseniz benim gibi yasarsaniz dusunceniz daha farkli olur'' birde disardan bakabilmek lazim ' Bakmak ile gormek ayri seyler ' nasil gormek isterseniz oyle algilarsiniz |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: ist Yaş: 30
Rep Gücü: 2 ![]() | Cevap: Soyagaci sistemi' ölenlere saygi bilmiyorum algılama meselesi tabi..benim algılarım hoş karşılamadı diyelim...
__________________ aynı dili konuştuğunuzla değil,aynı duyguları paylaştığınızla anlaşırsınız..!! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Pasif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Soyagaci sistemi' ölenlere saygi Ölü demek yerine merhum veya mefta diyen bir inanç sistemini "yaşadım gördüm, ölüler ve saygı" cümlelerinizle bağdaştırmak ne derece mümkün anlamadım, siz yazılarınızın sonuna teveccüh gösterip, bu benim düşüncem demekle işi savıyorsunuz gerçi ama, ülkemiz insanının inanç düzeyi ne olursa olsun geçmişine ve aile meftalarına saygısını birazda görsel değerler dışında algılarsanız daha iyi olur. Paylaşım için teşekkürler. |
| | |
| | #7 (permalink) |
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Soyagaci sistemi' ölenlere saygi dusunceler kendi dusuncelerim' orjinaldir' birileri beni ozellikle bozssun diye yazmadim' katilmayanlar da olabilir' bu benim kendi kurabildigim cumle sistemidir' hepimiz farkli yetismiz olabiliriz' aslinda ne demek istedigimi anlamaya degil de 'kelime kurallari 'soyleyis bicimiyle ilgileniyorsunuz' - karsinizda bir azeri de olabilir veya turkiyenin farkli yerinden bir insan da' kelime hatasi okumus insanlar da yapabilir bu da sizin dusunce sisteminiz' ' pelinn de mesela ""algılarım hoş karşılamadı "dedi " bu hos bir elestiri - Ben kelimeleri ozellikle kurmadim ki siz dokundurmussunuz' fikrinize saygiliyim'' daha once de ayni elestiri tarziniz benim de bilhassa hic hosuma gitmedi (sanki bir an bir an biri beni gozetliyor programinda hissettiriyorsunuz) benimle ugrasacaginiza fikirler uretiniz sizin de kendi uretcegeiniz bilgileri paylasmanizi bekliyoruz' kopya veya alinti degil de size ait olursa degerli olur' benim yazilarimi epey ilgi ve sempati ile okudugunuz icin tesekkur ederim' gucenmeye gerek yok ben de sizin elestirinizi elestirdim'' tesekkurler Konu orkunorkun tarafından (13-08-2007 Saat 04:02 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |