![]() |
| | |||||||
GİRİŞ & MERHABA katogorisinde yer alan Polemik forumu içinde "Herkez zengin olsa!" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "’Herkes zengin (varsıl) olamaz’’ derseniz, doğrudur. Fakat ‘’herkes varsıl olursa, kimse çalışmaz’’ derseniz, bu yanlıştır. Açıklayalım: Varsayalım ki; dünyada yaşayan tüm insanlar, şu an dünyanın en varsıl insanı her kimse, ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Rep Gücü: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() | Herkez zengin olsa! ’Herkes zengin (varsıl) olamaz’’ derseniz, doğrudur. Fakat ‘’herkes varsıl olursa, kimse çalışmaz’’ derseniz, bu yanlıştır. Açıklayalım: Varsayalım ki; dünyada yaşayan tüm insanlar, şu an dünyanın en varsıl insanı her kimse, bundan da en az on kat daha varsıl olsun. ‘’Oh be, sonsuz ömrüm olsa bile, hiç çalışmam’’ derseniz, yanlışınıza devam edersiniz. Haklısınız; servetiniz, en büyük banknot bile olsa, bunu para sayma makinesi ile bile saysanız, ömrünüz yetmez. ‘Allah, size uzun ömürler versin,’ derken, Ahzab suresi 50.ayeti okuyorum. Bu kadar varsıllığın sayısal değerini yazmayı bile bilemem… Konumuza dönelim: Dünyadaki herkes bu kadar varsıl oldu. Peki, kim kimin işini yapacak sorusunu boş verseniz bile, kendi işinizi kime yaptıracaksınız, sorusuna yine siz yanıt bulmalısınız. İlle de benim yanıtımı soruyorsanız; ben, ‘’herkes daha çok çalışır’’ diyeceğim. Herkes, yapılan bütün işleri kendisinin yapması gerekecektir. Herkesin, dünyada bugün sayısı yaklaşık olarak on bine yakın mesleği bilmesi gerekir. Yemek yapmak için aşçı, analiz için laborant, elbisesi için dokumacı, hastalığı için ilaççı ve doktor, elektriği için teknisyen vb. gibi durumları da kendisinin yapması gerekecektir. Lavabosu tıkansa, bunu da kendisinin yapması gerekecektir. Bu iki kez iki gibi bilimseldir, gerçektir. Tüketim için üretim ve yeniden üretim için de üretim yapılmalıdır. Yemeğimizi, çamaşırımızı, banyomuzu, saçımızı, çöplerimizi, çiçeklerimizi, yazılarımızı, fotoğraflarımızı, müziğimizi ve daha birçok şeyimizi biz, yalnızca kendimiz yaparız. Yani, daha çok çalışırız. Gerçek ile hakikati biri birine karıştırmayalım. Gerçek; kendinizsiniz, hakikat; aynadaki görüntünüzdür. Gerçekçi düşünelim: Bir kere fakirlik (yoksulluk) ortadan kalkar, insanlar eşit olur. Çalışmak, emek harcamak, ürün (meta ile karıştırmayalım) emekseldir. Değerdir. Varsıllığın, kısacası insansallığın bir sonucudur. Varsıllık, insan emeğiyle olursa, kutsaldır. Gerçek değerlerdir. ‘Milli piyango, kara para v.b. gibi nedenlerle de varsıllık olur’ derseniz, bu kutsal ve insansal olmadığı gibi, şu anki konumuz değildir. Bir başka zaman bunu da konu edeceğiz. İnsanlaşmak için haydi çalışalım, daha çok çalışalım. Daha da insanlaşalım ve paylaşalım. Eşitlikte, suç olmaz veya çok daha az olur? alıntıdır... |
| | |
| | |