AktifBir FORUM  

Geri git   AktifBir FORUM > GENEL & GÜNCEL > Eğlence > Nostalji

Çocukluk Anılarımız

Eğlence katogorisinde yer alan Nostalji forumu içinde "Çocukluk Anılarımız" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "ÇOCUKLUK ANILARIMIZ Onlar hep Çocukça kalacak, ne komik , hüzünlü, ne de ayıp, hiç farketmez çok anımız vardır, Onlar buğünümüze şekil veren Çocukça anılar. Gelin Çocukça bir dille anlatalım Karanlıktan ..." şeklinde özetlenebilir.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-12-2007, 09:37 AM   #1 (permalink)
Super Moderator

orkunorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 9 orkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to beholdorkunorkun is a splendid one to behold
Çocukluk Anılarımız

ÇOCUKLUK ANILARIMIZ

Onlar hep Çocukça kalacak, ne komik , hüzünlü, ne de ayıp, hiç farketmez çok anımız vardır,
Onlar buğünümüze şekil veren Çocukça anılar. Gelin Çocukça bir dille anlatalım Karanlıktan
Çıkaralım, sadece birileri konuşurken hatırlamayalım,,Özel de olabilir,isteyen anlatmayabilir,okumayabilir.
O zamanlar ayıp ,özel ,pis bir kavramı bilmezdik saftık,, kavramları kuralları sonra öğrettiler bize,
Safça Çocukça anıları ,O günkü Çocuk diliyle yorumlarıyla Bu köşede Yazmak isteyen eklesin,
Ekledikçe başka hatırlayanlar da olacaktır. Daha çok şey çıkacaktır,

KIZIL TAVUK

1-2-3-4-5..... 4.5-5

Sanırım 4-5 yaşındaydım, Bahçemiz bana göre büyüktü,çünkü çocuk kafasıyla bakınca etrafı büyük görüyorsunuz, Babam Kümeste yumurta almak için tavuk almıştı , bildiğim kadarıyla kümesimiz hep vardı,
Bazen kartlamaya yakın,tavuk ve horozları babam keserdi, Babamın 1 tane siyah saplı keskin kınlı(kılıflı)
Bıçağı vardı , yani bu bıçak en keskin bıçaktı ve sadece Tavuk kesmeye yarardı,,Erkek çocuk um ya , Birgün yolda bulduğum bir çakım vardı,, kahramanlık yapıcam babam gibi acımasız olup tavuk horoz kesicem sanırdım,, Ne zaman tavuk-horoz kesmeye kalksa ‘’Baba bana ver ben keseyim?’’’’’ yok olmaz oğlum’’
cevabı alırdım,bana gülerdi. Hep merak etmişimdir çocukken , aslında neden tavukları boynundan keser babam?? Veya diğer insanlar,, bir gün babama sordum,, filmlerde görmüştüm herhalde
‘’Neden baba karnına saplamıyorsun bıçağı, nasıl olsa kesicen ???’’ olmaz oğlum derdi,,
ne bileyim, Bir İlkbahar babam yeni piliçler almıştı, 1 tanesi kızıl renkliydi diğerleri beyaz,,
o kızıl renkli farklı olduğu için O, tavuk benim tavuğum olmalıydı, o otlanırken bazen tutar , okşardım,
hayvan da herhalde anlıyordu, o da beni sevmişti, yumurta vermeye başlamış, hep benim bildiğim ama
herkesin bilmediği yere yumurtlardı,, Tavuklar yumurtalarını bazen gizli yere yaparlar. Bunun yumurtaları da farklıydı , rengi koyuydu, diğer yumurtalar beyaz olurdu, çok sevmiştim kızıl tavuğu, diğer tavuklara ufak bir tokat atsam, o da onları döverdi, 1 gakma atardı,, en büyük yumurtaları da bu tavuk verdi,, Bahçede çok oynardım elma ağacına çıkardım, erik agacına çıkardım,, Derken birara, Kümese GELİNCİK dadandı, biz buna ‘’gelin kadı’’ derdik, Tavukları boğarak öldürürmüş yer altından çıkarmış,, 2 tane tavuğumuzu bogup öldürmüş,etini de yemişti, Tavuğumu yemesin diye Kümesten yatağıma götürmek bile istedim..
‘’Babam olmaz oğlum derdi ,olurmu öyle şey tavukla insan yatar mı’’, Gelincik bundan sonra pek gelmedi,
Babaannem:: sakın 3 defa bağırarak GELİN KADI, GELİN KADI,GELİN KADI diye bagırmayın yoksa gelincik yine gelirmiş eve derdi,,, Hiç söylemedim ,o da gelmedi galiba,,,,,,

Günler geçti Bir kümes salgını hastalık olacak ki, Babam bütün tavukları keseceğini söyledi, Tavuklar Hasta değildi, belki de ,hastalık kuş gribi gibi bişeydi, Tavukların da hastalandığını biliyorum, tavuk hastalanınca hayvana sarımsak verirdik,iyi gelirdi,, ama bu başka,, Babam tavukları hastalanmadan önce kesmek istiyordu sanırım,,,, O zaman etleri pişirip konserve kavanozda saklardık,çok uzun 1 sene dayanırdı,, Annem bahçede bir konserve kazanı koydu,, Konserve sadece meyveden yapılmaz et saklamak için de kullanılır..eskiden buzdolabı yok ki..yaygın değildi. ,, Babam bütün tavukları kesti , en son bizim kızıl tavuğu,, Babam gibi kahramanca ,acımasız tavuk öldüren ERKEK olmak isteyen ben,,,, Tavuğum kesilirken ağladım aklıma gelmişti ‘

’baba canı acımaz bunun değil mi’’ acımaz’’ ’’ acımaz’’ ama kesiyorsun?????? Evet ama mecburum dedi,,
Baba dedim ‘’ Çok canını acıtmadan kes’’ çok ağlıyordum tavuğum kesilirken bakmak isemedim , anneme sığındım,babamı şikayet ettim,,, Piliç Çorbasını Çok seven ben ,Uzun süre piliç yemedim,, çocuktum,,

senolmutlu@2005
orkunorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Seçenekler
Stil