AktifBir FORUM  

Geri git   AktifBir FORUM > GENEL & GÜNCEL > Eğlence > Hikayeler

Ceyranım, nerdesin?

Bilmem menim içün atmış unutmuş.. devamı: AktifBir FORUM http://www.aktifbir.com/forum/showthread.php?t=13646 Ehti peymanına gurban olduğum Yohsa özgesine Yeni sevdasına gurban olduğum Men dilberi sordum gelip gedenden Dediler küsmüştür barışmaz senden Men iltifat

LinkBack Seçenekler
Alt 28-04-2009, 04:02 PM   #1
blueice
Guest

Ceyranım, nerdesin?

Bilmem menim içün
atmış unutmuş..

Ehti peymanına gurban olduğum
Yohsa özgesine
Yeni sevdasına gurban olduğum
Men dilberi sordum gelip gedenden
Dediler küsmüştür barışmaz senden
Men iltifat ettim o gaçtı menden
Gaçkın edasına gurban olduğum
O menim sevgilim
O menim sunam
Onsuz özüm gülmez
Açılmaz aynam
Bilmem harda galdı
O nazlı durnam
O hoş sedasına gurban olduğum
Hicranı galbimi yandırar yakar
Gözlerim yollara bahar hey bakar
Müşvik seni anar sensiz odlanar
Bitmiş heyalına gurban gurbaaan olduğum olduğum ay olduğum...”

Ağlaya ağlaya susturdum adını. Bir kere olsun “Neredesin?” demedin.
Tüm gün sessiz çığlıklarımda gezdin. Özlemin kanatlandı yüreğimde. Uçtun sonra. Uçurdum seni can kafesimden.
Tir tir titreyen yaprak gibiydim. Düşüp savrulmak istedim. Sararayım,sapsarı olayım dedim. Hazan rüzgarları bekledim. Esmediler. Sararamadım. Sararmayınca düşemedim dalımdan,tir tir titredim. Bir rüzgar olsaydın esip düşürürdün beni. Sen hiç rüzgar olmadın ki esmeyi bilesin! Sen hiç bir denizi köpük köpük dalgalandırdın mı ki beni bu dertten kurtarasın? Evlerin pencerelerinden usul usul girdin de fırtına gibi estin , dilleri çözdün, ben rüzgarım dedin mi?
Su içen ceylanların yürek kıpırtısına eş düştü yüreğim. Bir avcı olsaydın gelir kaçırırdın beni su başından. Kurtarırdın kalp atışının belası derdinden. Sen hiç eline tüfek aldın mı ki ürkütmeden gelmeyi bilesin? Sen hiç kurşun sıktın mı? Sen hiç bir ceylana kıydın mı?
Yalın ayak karanlık yollara düştüm. Bir ay olsaydın aydınlık verirdin. Kurtarırdın karanlıklardan. Sen aydınlık olmayı ne bilesin? Hiç uykusuz kaldın mı? Bir gece uyumayıp ayı bile aydınlattın mı? Sen hiç ayın rengine boyandın mı?
Günlerce bakıcılık ettim de yine yüreğimi dindiremedim. Her şey çok değişken ve geçici bile olsa. Sen değil yarınlarıma bir anıma bile sığmadın benim. Bir saat olsaydın gelir gönlüme dolardın. Sen hiç zamanlı olmadın ki saat gibi işlemeyi bilesin. Hiç yelkovan olup akrebi kovaladın mı? Saniyeler bağrını parçalayıp ok gibi kirpiklerinden taştı mı? Günü, ayı,yılı bilip bir ömre sığdın mı?
Yalnızlığıma dolmadasın. Gönlüme akmadasın. Sabah rüzgarlarıyla coşmadasın. Seherde rüyamdasın…Bütün güzel kelimeler varlığına.Bütün laleler kapına. Yarın da eşsiz yokluğuna. Sonra da her şeyin boşluğuna…
Sen uykulardayken, canım sıkılıyor geceleri…
At kadehi elinden.
Sür gözlerinden uykuları.
Unuttur bana kendini. Bırak bana seni. Gelsin konuk olsun ya da bırakıp gitsin beni. Gönülde bir yangındır tutuştu. Yansam kül olsam, sevineceğim. Çünkü yok olacağım. Pınar olsaydın akar gelirdin yangınlarıma. Sen hiç su olmadın ki pınar olmayı bilesin. Hiç yağmur oldun mu? Bir damla çiğ olup yemyeşil çimenlere düştün mü? Su gibi ateşte kaynayıp ateşi bile ateşliğinden utandırdın mı?
Mühür vurdun yüreğime. Bir kalp kaç kez mühür yer bunu bile bilemezken , kalbim mühür yedi. Kilitleri senin boynunda. Aldın götürdün. Bıraktın beni saatlerin acımasızlığında. Dünya dar gelir de seni bulamam. Bulup anahtarı alamam. Alıp kalbimim mührünü kıramam. Çilingir olsan gelir kapıları açardın. Sen mühür yemeyi ne bilesin? Sen hiç kalp kapısına girdin mi? Gelip de gönle oturdun mu? Oturup da baştanbaşa gönül kesildin mi?
Mumlar yaktım burçlarına. Bir karşılaşayım diye dilekler diledim. Dilenmeden sevgini diledim. Gözlerini özledim. Gören gözlerin olsa gözlerime ışık olurdun. Sen görmeyi ne bilesin, gözlerinin esirini hiç görmedin. Sen hiç aydınlıklardan baktın mı? Göz göz açılmış çiçekler gibi bir göze aşk nasıl oturur? Hiç gördün, bildin mi? Hiç çiçek açtın mı?

Gözlerin çiçek.
Çiçek gözlerin…
Sen olduğundan da güzelsin.
Ceyran, nerdesin?

“Sana gül bile demem ceyran.
Derdinden men deliyem
Heç haberin yohtur senin ceyran
Bilirim aşığın çoktur senin ceyran..”

Olsun. Nasılsa aşk da senin gibi güzeldir ceyran.
Nerdesin Ceyran?

Gülden Aras

Kaynak

Seçenekler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:48 AM .