![]() |
| | |||||||
Spor Dünyası katogorisinde yer alan Atletizm forumu içinde "Süreyya Ayhan yeminli savunma yaptı" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim doping almadım Milli atlet Süreyya Ayhan 'Doping yapmadığıma dair namusum üzerine yemin ederim." dedi. Süreyya Ayhan eşi Yücel Kop ile birlikte basın açıklaması düzenledi. ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: soylemem:)
Rep Gücü: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() | Süreyya Ayhan yeminli savunma yaptı Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim doping almadım Milli atlet Süreyya Ayhan 'Doping yapmadığıma dair namusum üzerine yemin ederim." dedi. Süreyya Ayhan eşi Yücel Kop ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Ayhan, açıklamasında şöyle konuştu: "Wada kontrole geldiğinde kendimizden çok emindik. Eşim ve ben, bende çıkan maddeler atletlere fayda sağlamadığını biliyoruz. Hiçbir mantıklı insan ay vücudunda kalacak ilacı almaz. Yaşadığım olay hala rüya gibi geliyor, şoktayım. Bende çıkan maddeler 20 yıl önce kullanılıyordu. Çok değer verdiğim bir spor yazarımız, "Kredi kartı ile alışveriş yaptılar ve yakayı ele verdiler" diye yazdı. Eğer bu bilgiyi ispatlarlarsa ben herşeyi yapmaya hazırım. Bu olay Amerikalı bir sporcunun yaşanmış olayından uyarlandı sanırım. Bu maddelerin vücuduma nasıl girdiğini bilmiyorum. Artık karar mercii Atletizm Federasyonudur. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve herkesin yanımda olmasını istiyorum. Ben ülkeme bir kez daha başarı yaşatmak istiyorum." Eşi Yücel Kop da iddiaların basın ahlakına sığmadığını öne sürerek, "Tarihin en büyük tazminat davasını açacağız" dedi. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul, shumen, constatnza, odessa Yaş: 40
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Süreyya Ayhan yeminli savunma yaptı ben kendi yorumum olarak, işin aslına bakılırsa ,kadın sporcunun adet kanaması olayını açıga çıkarması belli bir kesimi rahatsız etti,, bunlar da inadına gitti, doping te bişey değil , yarışıp başarsaydı o zaman ses çıkmayacaktı, rahatsız olan kesimin atletizmle ilgili bir hazırlıgı yok,bilgisi de yok. spor belli kişilerin tekeli altında,özellikle güreş boks karate tekwando gibi sporlarda bir tekelleşme var. bunların karıkoca serbest olması da yine aynı sistemin işine yaramıyor. ve tepki de oluşturuyorlar. Bu sporcu ödül kazansaydı ses çıkamayacaktı. ama problemler üstüste çıktı , Ataerkil kökenimiz oldugu için bir kadının adet döngüsünü algılayamıyoruz. kahramanlar yaratıyoruz ama onların insan olduklarını unutuyoruz. kusursuz bakmak istiyoruz, aslında kadın kamuoyunda bir toplumsal tabuyu yıktı. tepki de biraz bundan kazanırsa Türkiye kazanır kaybederse Türkiye kaybeder. Mevcut spor sisteminin başarılı alternatifleri de yok ki bu sporcudan başka. bence de problem burada. Türkiye iyi kayakçılar,iyi patenajcılar,iyi yüzücüler,jimnastikciler de yetiştirmeli. spor sadece futbol değil doping senelerce kullanıldı, doping testlerinde çıkmayan maddeler kullanıldı bunu dogu bloku,rusya,bulgaristan,romanya,almanya birçok ülke yaptı yapmıştır. ortada bir ülkenin onuru var. ama şimdiki testler daha analiz edici ve herşey daha kolay meydana çıkıyor. duşunceler kendi duşuncemdir. Süreyya Ayhandan başarılar bekliyoruz |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |