![]() |
| | |||||||
Spor Dünyası katogorisinde yer alan Atletizm forumu içinde "Elvan'dan iki madalya" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Tarih yazmaya devam ediyor! 10 bin metrede gümüş madalya kazanarak tarihe geçen Elvan 5 bin metrede de coşturdu... 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 10 bin metre bayanlar finalinde gümüş madalya kazanan Elvan ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Samsun Yaş: 33
Rep Gücü: 50 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Elvan'dan iki madalya Tarih yazmaya devam ediyor! 10 bin metrede gümüş madalya kazanarak tarihe geçen Elvan 5 bin metrede de coşturdu... 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 10 bin metre bayanlar finalinde gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse 5 bin metre finalinde de tarih yazarak gümüş madalya kazandı. Elvan 5 bin metre yarı final eleme serisinde 14.58.79'luk derecesiyle, diğer atletimiz Bekele de 15.10.92'lik derecesiye 5 bin metre finallerinde yarışma hakkı elde etmişti. 5 bin finalinde yer alan Bekele yarışı 7. sırada tamamladı. -TUR-TUR ELVAN'IN TARİHİ BAŞARISI- Etiyopya asıllı Türk sporcular Elvan Abeylegesse ve Alemitu Bekele Degfa'nın mücadele ettiği 5 bin metre finali HTSPOR.COM'dan CANLI olarak aktarıldı ve milli atletimiz bir kez daha beklentileri boşa çıkartmayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 10 bin metrede olduğu gibi Dibaba'nın şampiyonluğa uzandığı ve Elvan'ın 2. olduğu dev finalde, Etiyopya'dan Defar Meseret de 3. olarak podyumu tamamladı. Dev final tur-tur burada: Bütün atletler yerlerini aldı. 5 bin metre eski dünya rekortmeni Elvan'ın da aralarında bulunduğu isimler bütün hazırlıklarını tamamladı ve nefesler tutuldu. 14 dakikanın biraz üzerinde sürmesi beklenen final başladı. Dev final başladı ve en büyük favorilerden Dibaba'nın da aralarında yer aldığı Elvan ile Bekele de madalya adayları olarak yerlerini aldı. İlk turda atletlerin düşük bir tempoyla koştukları gözlemlenirken, Elvan her zaman olduğu gibi kendisine en son sırada yer ayarladı ve tempo yapan atletleri takip ediyor. 89.66 ile geçilen son tur da gösteriyorki tempo çok yavaş. 10 bin metre finalinde bu finalden daha hızlı bir tempo yapılmıştı. 1000 metre geçiş zamanı 3.39.20 oldu. Bu da 5 bin metre için 18 dakika 20 saniyeye yakın bir zamanlama ki yavaş olduğu ortada. Şu anda Rusya'dan Gulnara liderliğinde devam eden finalde Elvan orta sıralarda ve diğer atletimiz Bekele de sondan 4. sırada. 5 bin metrede Elvan tempo yapmaya başladı ve liderliği ele geçirerek finale hız getiren isim oldu. Yavaş tempoya daha fazla ayak uyduramayan Elvan şu anda finalin lideri ve tempo yapıyor. Elvan 10 bin metre yarışında da yaklaşık 7 bin metre kadar tempo belirleyerek Olimpiyat rekoru kırılmasını sağlamıştı. 2 bin metre 6.45.41 ile geçildi ve Elvan liderliğinde devam eden finalde sporcumuz tempoyu hızlandıran isim. Şu anda Rusya'dan Gulnara liderliği Elvan'dan alan isim oldu. Elvan'ın ikinci sırada ve Bekele'nin de 12. sırada olduğu finalde son 6 tura girildi. Son tur 72.4 ile geçildi. Oldukça yavaş koşulan bu finalde tam anlamıyla taktik mücadelesi var. Son 5 tura girildi ve Elvan şu anda 8. sırada. Oldukça yavaş giden finalde temponun çok düşük olması atletler adına riski de arttırdı. Şu ana kadar Elvan dışındaki hiç bir atlet arzu ettiği tempoda koşmadı. Şu anda liderlik Rus Gulnara lider ve diğer Rus Lilia da ilk 3 arasında. Son 4 tura girildi ve lvan da dışarıdan atağa kalktı. Dibaba da dışarda. Elvan öndeki gruptan kopmadı ve Bekele de dışarıdan atağa geçti. Atletimiz Bekele 3. sırada. Son tur 73 saniyede geçildi ve 3 tur kaldı. Dibaba da öne geçmeye başladı. Elvan da şu anda lider grubun ortasında ve hızlanmaya başladı. Elvan liderliği ele geçirdi ve tempoyu belirlemeye başladı. 10 bin metre şampiyonu Dibaba da 2. sırada. Son tur 66 saniyede geçildi ve Elvan liderliğini sürdürüyor. Artık son 2 tur. Dibaba atağa kalktı ve Elvan'ı geçti. lvan 3. lüğe kadargeriledi ama tutunuyor. Elvan son turda 2. sırada, Dibaba lider. Elvan süper koşuyor, 2.'liği kesinlikle bırakmayacak. Son düzlük, Elvan 2. sırada ve Elvan başardı. Elvan bir kez daha Olimpiyat ikincisi oldu... TEBRİKLER ELVAN. VE DİBABA ŞAMPİYON. ELVAN 10 BİN METRENİN ARDINDAN 5 BİNDE DE GÜMÜŞ MADALYANIN SAHİBİ OLDU. -5 BİN METRE FİNALİNDE İLK ÜÇ SIRAYI ELDE EDEN ATLETLER- 1. 1659 DIBABA Tirunesh Etiyopya 15:41.40 2. 3045 ABEYLEGESSE Elvan Türkiye 15:42.74 3. 1665 DEFAR Meseret Etiyopya 15:44.12 7. 3046 BEKELE Alemitu Türkiye 15:48.48 -ELVAN- "Çok çalıştık ve başardık. Bir ara çok yavaş gitti ve ben de dışarı çıkarak tempo belirledim. 2 tur denedim ve geri girdim. Nefesimi ayarladım. 5 bin kısa olduğu için bazen çok hızlı olabiliyor. Ama nefesimi ayarladıktan sonra başardık. Antrenörüme ve bana yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum." -REKORLAR- 5 bin metrede dünya rekoru 14:11.15 ile Tirunesh Dibaba'da bulunuyor. Olimpiyat rekoru ise 14:40.79'luk derecesiyle Romanya'dan Gabriela Szabo'ya ait. Dibaba dünya rekorunu bu sene 6 Haziran'da Norveç'te kırmıştı. Szabo'nun Olimpiyat rekoru 2000'deki Sydney Olimpiyat Oyunları'ndan beri kırılamadı. htspor |
| | |
| | |