AktifBir FORUM  

Geri git   AktifBir FORUM > GENEL & GÜNCEL > Sağlık

Tek tuşla hayat kurtaran cihaz

GENEL & GÜNCEL katogorisinde yer alan Sağlık forumu içinde "Tek tuşla hayat kurtaran cihaz" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Türk Kalp Vakfı desteğiyle "Tek tuşla sarıl hayata projesi " kapsamında halk arasında elektroşok cihazı olarak bilinen portatif " Defibrilatör" cihazı tanıtıldı. Nasıl çalıştığını adım adım Türkçe olarak anlatan cihazın ..." şeklinde özetlenebilir.

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2007, 06:46 PM   #1 (permalink)
Administrator
BANA DOKUNMAYAN YILAN,BIN YASAMASIN

Rep Gücü: 50 otoriter is a glorious beacon of lightotoriter is a glorious beacon of lightotoriter is a glorious beacon of lightotoriter is a glorious beacon of lightotoriter is a glorious beacon of lightotoriter is a glorious beacon of light
Tek tuşla hayat kurtaran cihaz

Türk Kalp Vakfı desteğiyle "Tek tuşla sarıl hayata projesi " kapsamında halk arasında elektroşok cihazı olarak bilinen portatif " Defibrilatör" cihazı tanıtıldı.

Nasıl çalıştığını adım adım Türkçe olarak anlatan cihazın stadyumlar, polis arabaları, belediyeler, toplu taşıma araçları gibi noktalarda kullanılması planlanıyor.

Türk Kalp Vakfı desteğiyle "Tek tuşla sarıl hayata projesi" kapsamında halk arasında elektroşok cihazı olarak bilinen portatif " Defibrilatör" cihazı tanıtıldı. Cihaz bir bayanın üzerinde uygulamalı olarak tanıtıldı.

Ölümleri azaltacak

Toplantıda bir konuşma yapan Yıldırımakın, dünyada yılda 17.5 milyon Türkiye'de de 220 bini aşkın kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğini belirtti.

Hayat kurtaran cihazla Türkiye'de bazı kalp krizlerinden ölümleri önleme imkanının sağlanacağı dile getiren Yıldırımakın, "Kalp krizlerinde ilk 5 dakika çok önemli. Bu cihaz ani ölümlerde elektroşok olarak işlev görecek" dedi.

Öncelikli hedef kalabalık yerler

Cihazı Türkiye'ye getiren grup ortaklarından Göker Çelik ise kalp krizlerinin büyük bölümünün hastane dışında gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Türkiye'ye getirdiğimiz Heartsine Samaritan Pad-Pak isimli Defibrilatör cihazı Amerika'da ilk kez havaalanında ardından metro, stadyum, polis arabalarında kullanılmaya başlandı.

Biz de öncelikli hedefimiz olarak stadyumlar, belediyeler, toplu taşıma araçlarının bulunduğu mekanlar, uçak ve metro istasyonları, askeriye gibi kurumları belirledik" diye konuştu.

Fiyatı 600 euro

İlk olarak bayan üzerinde denenen cihaz pil takıldıktan sonra 3.5 yıl süreyle kullanılabiliyor. Cihaz kişi kalp krizi geçirdiğinde ilk 5 dakikada elektro şok yapılarak göğüs masajına yardımcı oluyor.

Elektro çekip 45 dakikalık kayıt yapabilen cihaz, kişi kalp krizi geçirmese de en küçük tansiyon düşüklüğünü kaydediyor. Bin 600 Euro artı KDV olan fiyatıyla satışa çıkartılan cihaz nasıl çalıştığını adım adım Türkçe olarak anlatıyor.

iha
otoriter isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Seçenekler
Stil