![]() |
| | |||||||
GENEL & GÜNCEL katogorisinde yer alan Sağlık forumu içinde "Masaj" başlıklı konu görüntüleniyor. Konunun içeriği "Masajın Sağaltım Gücü Masaj geleneksel bir sağaltım yöntemi olarak uygulanmakta, bir çok rahatsızlığın giderilmesi ve hafifletilmesi için pek çok kültürcede yüz yıllardır kullanılmaktadır.Önde gelen Victoria dönemi hekimlerinden Dr. Stretch Dowse ..." şeklinde özetlenebilir.
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Hiper Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Rep Gücü: 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Masaj Masajın Sağaltım Gücü Masaj geleneksel bir sağaltım yöntemi olarak uygulanmakta, bir çok rahatsızlığın giderilmesi ve hafifletilmesi için pek çok kültürcede yüz yıllardır kullanılmaktadır.Önde gelen Victoria dönemi hekimlerinden Dr. Stretch Dowse 1887 yılında şöyle demiştir. " Bana Kalırsa masaj insan ırkının geleceğinde pek çok önemli bir rol oynayacaktır" Hatta " Şimdiki kanalizasyon sistemi etkil ibir şekilde işlerse evleri sağlıklı ve temiz tutar. Masaj da gereğince yapıldığında sağlıklı vucuttaki zihin, berraklığını korurur " diyerek mesajın insan bedenine olan yayarlarını, mühendisliğinin sağlık koruma alanndaki rolüne benzetecek kadarda ileri gitmiştir. Sağaltım yöntemi olarak masaj, hastayı rahatlatır ve hastalık belirtileri hafifletir. Elinizi vucudunuzda gezdirip teskin eder bir hastanın gevşemesine yardımcı olabilir, daha iyi dinlenmesini ve uyumasını sağlarsınız. Bu süreçte basit dokunuşların vazgeçilmez bir yeri vardır. Vucudun hastalıklara karşı direnç göstermesini sağlayan bağışıklık sistemi, hasta kendisiyle ilgilenildiğini hissettiğinde harekete geçer: Mesajın verildiği haz bile tek başına iyileştiricidir. Arkadaşınızın ciddi bir hastalığı varsa önce dokroruna danışın. Aşağıdaki durumların herhangi birinden şikayeti olan bir kişiye asla mesaj yapmayın, çünkü bu bir enfeksiyonu yaybilir ve ağruyan bir bölgede tepkiye neden olabilir. * Bulaşıcı Bir Hastalık * Yüksek Ateş * Deri Enfeksiyonu * Tromboz veya flebi gibi bir yanılgılı bir durum. Tüm vucudu, sadece birkaç bölgeye masaj yaparak gevşetebileceğimizi aklınızdan çıkarmayın Hastanede yatan bir arkadışınızı gelecek sefer ziyaret edişinizde, neden onun eline masaj yapmayasınız ? Ziyaretçisi olarak bir hastayı eğlendirecek bir yol bulmak için düşünüp taşınmak zordur ve işin aslında ve işin aslına bakılırsa, hasta da sizi eğlendirmeye çalışarak daha çok yorulur. Masaj yapmak hem size çok daha kolay gelecek hemde arkadışınızın için rahatlatıcı olacaktır. Bir hastaya masaj yaparken üşememesine ve kendisini rahat hissetmesine özen gösterin. Bol bol gevşetici, hafif hareketler yapın ve en basit masajın bile büyük bir memununiyetle karşılanacağını unutmayın. alıntı |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: istanbul, shumen, constatnza, odessa Yaş: 40
Rep Gücü: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Masaj Masaj Uzakdoguda cok yaygin'' hemen hemen cogu uzakdogulu mazaj yaptirir' genelde berber salonlarinda masaj yapilir' Endnezya malezya kulturunde masajin adi KROK yada KREK tir Eger masaj ihtiyaci olan insan MASUK ANGIN oldum der' ve sirti vucudu ozel bir masaj yagi' KAJPUT minyak kayu putih denilen bir okaliptuslu-kafuru yag ile masaj yapilir. o insan masajdan sonra ZENCEFIL cayi icer ve uyuklar kalkinca zinde kalkar. zencefil cayinin tadii karabiber gibi biraz biberiyedir --Bali adasinda Bali masaji denen bir yontem vardir ki daha farkli yerleri hedef alir ' otantiktir' cesit yaglar kullanilarak 'vucuda masaj yapilir Isanbulda Bali masaji yapan yerler var Filipinliler de yapar ama daha cok endonezya malezya cin guney kore japonlara kadar uzanir ayak masaji var akupunktur noktalriniza dokunurlar'butun agirligi ceken nede olsa ayaklardir'' masajdan sonra kosmak istersiniz endonezya malezya cin gelistirme bolgelerinde yeni dogum yapmis kadinlara 1 ay gectikten sonra cinsel organ cevrelerine ve sarkik' catlak karnina masaj yapilarak hizli sirkule yontemiyle eski haline daha cabuk sokulur. haftada 1 masaj yaptirilir ve bu masaji yasli profesyonel kadinlar yapar ' Bide Kafa masaji var ki super: onun sampuani ozeldir'' kafaniza sac trasindan sonra yaparlar en sicak havada dahi super hissedersiniz kendinizi' sac diplerinize saklatara ozel teknikle yaprlar'' sac dipleri guclendirlir. masajla seks olayinin en cok karistirildigi yer thailand (pattaya bagnkok phuket) filipinlerdir. Romanyada eski ihtiyar kadinlar hem kupa kullanarak hemde bazi yaglar surerek yogurarak cok iyi agir masaj yaptiklarini biliyorum' ama simdi eskisi gibi degil'' artik ;; eskiden kupa ile cekilerek yapilirdi'hastaliklar icin kullanilirdi' simdi artik uzakdogululari kiralamak moda oldu |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |