| Romanya Bizi gecmek uzere Romanya insanlarina daha cok refah seviyesi veriyor'cavuseku oldukten sonra'
Romanyanin son 5-7 yildir korkunc avrupalilasma cabasi vardi' kendini yeniledi'
Fabrika kapatmak yerine' fabrikalar acti'' Turkiyeden kacan yerli sermayeler' romanya ve bulgaristan a kaydi' bizim kusturdugumuz is adamlari buralara kacti' Romanya ekonomisine katkida bulundular. Araplardan kacan is adamlari kendi ulkelerinde rahatlik bulamayip romanya da isyerleri actilar' giderken paralarini da goturduler' kendi ulkelerinde
is adami olasiliklari ayni bizim gibiydi'
kostence ye gidin Arap ve Turk kayniyor eger Turkce biliyorsaniz cok gecerli bir dil % 60-70 turk sayilir' Bulgaristanin hemen her yeri Turk is adami kayniyor nerdeyse resmii dil Turkce
---
Romanya gecenlerde ASgarii Ucretini 500 YTL nin ustune cikardigini bildirdi''' fahiselik kalkmak uzere kadinlarin cogu is buldu ' simdi daha fakir ulkelerden isci kabul ediyor''
Turkiyedeki kacak bir kisim romen isci cok az kaldi ve kendi ulkelerine donuyorlar''
Almanyada calisan romenler donuyor' ulke para icinde
Romanya disindaki Romenler ulkelerine geri donuyorlar 1000 YTL nin altinda aylik maas veren isletme kalmiyor'' oralara gidip geliyorum' hayat standardi yuksek 'artik romanyada rusvet kalkmak uzere' her yerde gecmiyor.
Bulgaristan Romanya da piyasalar oldukca hareketli ve cok verimli' korkunc bir hareket var' para var' Uretim yerleri aciliyor'
Istanbulda esnafa gidiyorsunuz' isler nasil piyasa cok durgun diyor herkes' millet parasizliktan cocuklarini koylere gonderiyor ' sehirde para harcamasinlar diye,
diger tarafta' bir zamanlar para harcamamak icin cocuklarini koye gonderen insanlarin yasam sekli degisiyor'' Romenler Bulgarlar sahile karisi cocuklariyla gidiyor' benzin ucuz
muhabbet yapiyorlar' cizbiz kofte et te ucuz' dogdugumuza memnun olmaktan bahsediyorum' yarin ne yapacagim diye dusunmeden yasamak'
biz bunu ne zaman yapicaz acaba'
sizce duzelir mi ? |