Bir Varmış Bir Yokmuş
Yayınevi : Everest Yayınları
Dizisi : Türkçe Edebiyat
Yazarı : Ayşe KULİN
Fiyatı : 12.5 YTL
Yeni Sayfa Fiyatı : 8,75 YTL (8.750.000 TL)
Kazancınız : % 30
Yeni Sayfa Puanı : 9
Kapak / Resimleyen : Utku LOMLU
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2006 - Mart
Bir Varmış Bir Yokmuş'un bir yüzünde gerçek yaşamdan alınmış öyküler, diğer yüzünde ise kurgulanmış öyküler var… Ancak Ayşe Kulin'in kitabın önsözünde belirttiği gibi hayal ile hakikat, kurgu ile gerçek kimileyin öylesine iç içe geçiyor ki… Bu iç içe geçişi en iyi dile getirecek biçim bu kitabı önlü arkalı, evire çevire okunacak bir kitap olarak tasarlamaktı.
Biz de öyle yaptık, bir yanda gerçek öyküler bir yanda kurgular var ama hangisinin gerçek, hangisinin hayal ürünü olduğunu karıştırmak mümkün. Belki hayatın gerçeği de tam bunu anlatmak istiyor bize…
Foto Sabah Resimleri
Yayınevi : Everest Yayınları
Dizisi : Türkçe Edebiyat
Fiyatı : 7.5 YTL
Yeni Sayfa Fiyatı : 5,25 YTL (5.250.000 TL)
Yeni Sayfa Puanı : 5
Kapak / Resimleyen : Utku LOMLU
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2005 - Ekim
Çocukluğumun Ada’daki köşkte geçen yaz tatilleri dışında, ben hep bu beton apartmanların odalarında yaşamıştım. Beton odaların tavanları, önceleri çok yüksek ve kartonpiyerli iken giderek alçalıp, sadeleşmiş, odaların boyutları giderek küçülmüştü. Anneanneme ailesinden kalan avizelerin önce zincirleri kısaltılmış, sonra da onları dar odalardan, daha geniş ve yüksek tavanlı evlere terfi ederek bizimle yer değiştiren kişilere satmıştık. Anneannem, bizden eşyalarımızı satın alacak güve sahip o kişileri hep küçümsemişti nedense. O baygın yeşil gözleri ile bir devrin tüm ihtişamını görmüş ve yaşamıştı. Ben sadece ondan duyarak imrenmiş, özenmiş ve hayal etmiştim.

Füreya
Yayınevi : Remzi Kitabevi
Dizisi : Türk Yazarları
Fiyatı : 17.5 YTL
Yeni Sayfa Fiyatı : 12,25 YTL (12.250.000 TL)
Yeni Sayfa Puanı : 12
Kapak / Resimleyen : Ara GÜLER
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2000 - Mart
"Ada konaklarının gülendam kadınları,
gün boyu bir gergefin üstünde parmakları
ya da dalgın gözlerle piyano çalarlardı"